Rólunk

A Diána horgásztó területén 1999-ben kezdődött a homok kitermelése.Jelenlegi méretét 2003-ban nyerte el.A tó átlagos mélysége 2,7 méter , de a változó mederviszonyok miatt , radarozás során kiderült , hogy van benne 5,7 méteres rész is.

A tó hátsó részét “kis öbölnek” nevezik a horgászok,mert nagyjából “L” alakú a tó,és ez a kisebbik része a víznek,ez valamivel sekélyebb ,itt a víz mélység nagyjából 2,3-2,5 méter között változik.

A másik,úgynevezett nagyobbik résznek a mélysége átlagosan 2,5-2,7 méter,de a híd környékén illetve a tó elején anno, mértünk ettől jóval mélyebb pontokat is,valamint a víz szélétől nagyjából 2-3 méterre van egy úgynevezett törés,padka na azt ha sikerül úszóval meg találni,jó kis fárasztásokban lehet részünk!!!A tó vízének frissességét a több ponton felállított szivattyúk biztosítják!

A horgászok kényelmét biztosítja ,hogy szinte minden horgász helynél van lehetőség stégről fárasztani,szákolni és a halat a halmatrac segítségével a vízbe visszaengedni.

Mivel a tó már több mint egy évtizedes,ezért már a parton ültetett fák szépen ki terebélyesedtek,lombosodtak ,ezért akár a kánikulai hőségben is biztosítja ,hogy a pihenni vágyok árnyékban élvezhessék a horgásztó adta lehetőségeket,illetve természetesen a legkisebbekről sem feledkeztünk meg,hiszen őket pedig a kis játszóterünkkel várjuk sok szeretettel!( a játszóteret mindenki csak saját felelősségére használhatja,14 éves korig,és szülői felügyelet mellett !!!)

IMG_0696

A horgásztó egyaránt kellő élményt nyújthat a bojlis ,a sima fenekezős, vagy az úszós horgász módszer kedvelőinek is .Az etetést általában szemes(kukorica,bojli,pellet, az etető anyagot azért nem annyira részesítik előnyben a horgászaink,mert a jelentős apró hal állomány miatt a nagyobb pontyok,amúrok nem szivesen mennek így már az etetésre!

Apró hal állományunk jelentős részét 2010-ben tettük a tóba  22 mázsát!

A nagy testű amúrok ,pontyok pedig folyamatosan érkeznek,szinte minden egyes telepítés alkalmával!!

A víz változatosságához nagy mértékben hozzá járul , hogy jelentős mennyiségű Lénai Tok van a telepítve,amit egyaránt jól fogják a meleg de még jobban a hideg vízben,amik nem ritkán fárasztás közben kiugranak a vízből egy pillanatra!

Valamint a busák száma sem elhanyagolható,amikből 10 kg alatti nincs is a tóban,de a legnagyobb kifogott valamivel nagyobb volt 24 kg-nál!!!

Ezek a halak szépen mutatják magukat a meleg vízben amikor a víz tetejére feljönnek.

IMG_0694

A víztükör 2 hektár,a horgásztó területén 7 darab filagóriát helyeztünk el ezek 10 személyesek,illetve van egy 50 személy számára helyet biztosító nagy filagóriánk is,ezek mellett található főző hely is ,ha a horgászok,hozzátartózók ,baráti társaság főzéssel szeretné összekötni  a horgászatot.

Lehetőséget biztosítunk horgász versenyek rendezésére,céges rendezvények ,vagy akár csapat építő tréning lebonyolítására is!!!

 

A 2003-tól napjainkig történő haltelepítésekkel értük el tavunk jelentős halállományát.

Telepítéseink során szelektálunk ,éppen ezért jelentős számú nagytestű békés , illetve ragadozó hal él a tóban.